До 10 % всього українського картопляного врожаю збирають у Львівщині

За матеріалами інтернет-видань 22.01.2024 288
До 10 % всього українського картопляного врожаю збирають у Львівщині

Як зазначила Тетяна Гетьман, керівник департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, на зростання цін на картоплю в Україні влинули два фактори. Перший - комерційні виробники скоротили виробничі площі під картоплею на користь дорожчих позицій, таких як морква та капуста. Другий - населення зменшило як свої виробничі площі під картоплею, так і обсяги  її заготівлі на зиму.

«Сьогодні пропозиція картоплі на ринку є помітно нижчою, а попит на початок року  навпаки є нетипово високим у порівнянні з попередніми  3-4 роками. Це дозволяє цінам рости»,- зауважила Тетяна Гетьман.

Вона також відзначила, що за обсягами виробництва Львівщина залишається одним з найбільших  регіонів, який забезпечує картоплею цілу Україну.
На теренах області збирають до 10% всього українського врожаю картоплі. Майже 50% промислового обсягу виробництва картоплі області забезпечують два господарства. Але комерційний сектор виробляє лише 4% валового обсягу картоплі. Решта врожаю збирає населення, тому навіть незначне скорочення виробничих площ у цьому сегменті суттєво впливає на регіональний баланс попиту та пропозиції картоплі.

 

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ