До червня ціна на український ячмінь може зростати

За матеріалами інтернет-видань 01.05.2024 275
До червня ціна на український ячмінь може зростати

Як повідомила Всеукраїнська Аграрна Рада, Україна у квітні експортувала близько 200 тисяч тонн ячменю. На травень уже законтрактовано 180 тис. тонн, з яких, як мінімум, один корабель буде відправлений до Китаю. Тож ціни на ячмінь не падають, а навіть можуть зростати.
На думку аналітиків ВАР, у ЄС очікується зростання виробництва ячменю на 11 млн. тонн. Там сіють багато ярого ячменю на тих площах, де не вдалося посіяти озимину. Зокрема, це стосується Франції, де багато площ не були засіяні озимими культурами і зараз засіваються ячменем та кукурудзою. Тому Франція вже активно продає новий врожай, зокрема до Китаю, оскільки може бути надлишок ячменю.
Як наслідок,  у другій половині червня можуть знизитися ціни і на український ячмінь.
Наразі на світовому ринку ячмінь привабливіший для покупців, бо дешевший за кукурудзу. Вона дорожча на $8-10 на тонні. Умовні ціни можуть зрости на $2-3 на тонні найближчим часом та на СРТ можуть сягнути $157-158 вже за тиждень. Ціни переробників знаходяться в діапазоні 5400-5500 грн/т.
Умовні ціни на новий врожай українського ячменю становлять $150-155/т СРТ порт, $165-175/т DAP/CIF Констанца,  - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ