До керівництва обороною України не треба повертати «зашкварених» осіб

За матеріалами інтернет-видань 07.02.2024 314
May be an image of 4 people
   Учора зателефонував знайомий офіцер ЗСУ. Переказав неприємну новину. Ні, цього разу йдеться не про Головнокомандувача Залужного. Просто, одна постать, якої ледве вдалося торік позбутися з військової сфери, зараз, відчуваючи, як Зеленський затіває погром у командуванні нашого війська, вирішила знову пригрітися на якійсь високій посаді. Йдеться про одіозну Ганну Маляр, колишню заступницю міністра оборони Резнікова. Минулого року, коли її звільнили, всі у війську зітхнули з полегшенням.
   Ця пані комісарила в інформполітиці не гірше Безуглої. Вона, фактично, зруйнувала воєнну журналістику, ізолювала військових від ЗМІ, зруйнувала залишки нормального висвітлення бойових дій, зате різко і в найнеприйнятніший спосіб могла засвітити інформацію, про яку ще не можна було говорити. Наші інформаційні, моральні й навіть людські втрати від такої діяльности жахали. Притім пані Маляр геть провалила основне своє завдання - ще до вторгнення або хоч після нього виробити чіткі алґоритми адекватної воєнної цензури: що заборонено показувати й розказувати, а що можна і через скільки годин (днів).
   Навпаки, усе це занурила в інформаційний хаос та суб'єктивну політичну цензуру. Що вміла? Хвалити свого шефа-міністра з яйцями по 17 гривень і закоханим поглядом дивитися на Єрмака. Ви ж тільки гляньте на фото вгорі...
   І зараз ця новина багатьох у військах стривожила. На стару посаду в Міноборони Маляр навряд чи проб'ється. Там Умєров своїх порозставляв. А от скористатися запланованим погромом в Генштабі й ЗСУ захочуть багато "зашкварених" попередніми провалами осіб.
     Мене просили поділитися цією новиною. Що й роблю.
Taras Chornovil, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.
⚡️ Спостерегаю декілька процесів, які говорять про те, що ОП хоче повернути Ганну Маляр до інформаційного простору. Це і її зростаюча активність в коментарях подій, і інтерв’ю з Лещенком, УП та іншими. А ще інформація від "злих язиків із Банкової". І, пам'ятаючи, як Умєров катеґорично відмовився брати її в заступники, можна припустити, що її хочуть повернути вже в Апарат Генштабу, а точніше в Стратком.
   Пам'ятаючи її деструктивні заяви та коментарі в Міноборони, що їх вона робила, уявляю, на що незабаром перетвориться Стратком. І ми ж усі розуміємо, що немає тої інституції в Україні, роботу якої не "завалили" б нефахові ставленики Банкової. Але інформація про можливе призначення Маляр вже викликала неґатив серед військових, які добре пам'ятають її самопіар та "роботу" в Міноборони. Слідкуємо уважно за подіями.
Борислав Береза, екс-нароодний депутат, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ