До Українського легіону в Польщі записалися кілька тисяч українців

За матеріалами інтернет-видань 19.07.2024 103

Польща не займатиметься набором добровольців до Українського легіону. Цю функцію буде покладено на консульські установи України.

   Уряд Польщі не займатиметься набором добровольців до Українського легіону. Цю функцію буде покладено на консульські установи України.

Про це заявив заступник міністра оборони країни Павло Залевський у коментарі PAP.
Фото: PAP/Artur Reszko

   За його словами, Польща не бере участі в цьому процесі, тому що не може цього робити згідно із законом.

   Добровольці, які погодяться вступити до Легіону, будуть «призвані до української армії на основі українських правил в українських консульських установах». При цьому на польській території вони пройдуть базове навчання, яке забезпечить польська армія.

   «Обов'язки з погляду оснащення будуть чітко розподілені між тим, що пропонує польська сторона, і тим, що гарантує українська сторона», – наголосив Залевський.

   Чиновник додав, що після навчання добровольці вирушать до України, де виконуватимуть поставлені завдання. При цьому українські військовослужбовці мають право на повернення, «бо це також важливо, щоб після проходження військової служби вони змогли повернутися туди, звідки вони поїхали».

   Нагадаємо, про створення Українського легіону було оголошено 8 липня. До його складу зможуть вступити громадяни України, які перебувають на території ЄС.

  11 липня у Польщі заявили, що для участі у новому добровольчому військовому підрозділі Український легіон уже зареєструвалися кілька тисяч людей.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ