У Львові скоєно замах на мовознавицю, професорку Ірину Фаріон

За матеріалами інтернет-видань 19.07.2024 101
У Львові скоєно замах на мовознавицю, професорку Ірину Фаріон
Правоохоронці працюють на місці, де стріляли в Ірину Фаріон.
   Джерело: Суспільне Львів.
    Автор: .

   Інформацію про замах на Ірину Фаріон Суспільному підтвердив її однопартієць Олег Панькевич.

  "Поки що відомо не набагато більше, як подають Telegram-канали. Постріл біля її будинку. Сусіди бачили. Зараз у лікарні в критичному стані. Можемо різні версії говорити. Це звичайно величезний постріл не лише у Фаріон, але й у все українство. Правоохоронні органи мають терміново вжити заходи і знайти того, хто це зробив. Молимось, щоби лікарі допомогли і Господь", — каже Олег Панькевич.

   Місцевий мешканець, який на захотів назвати своє ім'я, розповів у коментарі Суспільному, що неодноразово бачив невідомого, який спостерігав за під'їздом.

   "Він дивний: кросівки, шкарпетки, спортивні штани, спортивна кофта і окуляри. Жара на вулиці і він сидів. Він завжди ходив у капелюсі, окуляри. Сидів збоку і в шостий під'їзд втикав, прямо", — каже чоловік.

На зображенні може бути: 1 особа та світле волосся

   Як повідомили у поліції Львівської області, подія трапилась 19 липня, близько 19:30. Тоді невідомий здійснив постріл зі зброї у бік 60-річної жінки. Правоохоронці зазначили, що стріляли у громадську діячку, втім не вказали її прізвище.

   "Лікарі госпіталізували потерпілу із пораненням голови. На місці працюють слідчі, оперативники, керівництво поліції Львівщини. Вживаються заходи для встановлення особи та затримання стрілка", — йдеться у повідомленні.

 

   Як повідомили у Першому ТМО Львова, близько 20:00 до лікарні святого Пантелеймона поступила жінка з вогнепальним пораненням:

   "Нині вона перебуває в реанімації. Стан важкий. З огляду на лікарську таємницю та необхідність збереження персональних даних пацієнтів, незалежно від їхньої публічності, більш детальної інформації надати ми не можемо".

   На ситуацію відреагував Володимир Зеленський і повідомив, що триває розшук нападника:

   "Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник Служби безпеки України Василь Малюк оперативно доповідають щодо розшуку нападника на Ірину Фаріон. Всі необхідні сили Національної поліції України та СБУ задіяні, щоб встановити обставини цього злочину".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ