До уваги споживача: СМЕТАНА ЧИ ПІДРОБКА?

За матеріалами інтернет-видань 19.07.2024 98

 

Лариса ПИЛИПЕНКО.

У КРАМНИЦЯХ та на базарах є великий вибір сметани. Її пропонують різні виробники, і, на жаль, не всі з них добросовісні. Часто за сметану видають молочний продукт із різними домішками. Щоб визначити підробку, експерти радять звертати увагу на таке.

Взявши до рук упаковку сметани, знайдіть зазначений на ній уміст. Чи не значиться там, бува, пальмова олія, якої і близько не має бути у натурпродукті? До речі, тест на її наявність можна провести вдома. Розчиніть столову ложку сметани у склянці води кімнатної температури. Якщо продукт починає утворювати маслянистий шар на поверхні води, це може свідчити про присутність пальмової олії.

Якщо ви купуєте сметану з рук на ринку, зверніть увагу на її колір і консистенцію. Натуральна має приємний молочний відтінок, тоді як підробки можуть бути жовтуваті. Справжня сметана повинна бути густа, кремоподібна, без грудочок. Попросіть продавчиню дати понюхати продукт. Натуральний має молочний аромат. Підробка не має запаху, більше того, може пахнути «хімією».

                                                                   (Газета "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ")


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ