На спритника, котрий за підробними документами незаконно заволодів земельними ділянками, чекає суд

Микола Ясень 19.07.2024 91

 

19.07.2024 08:00

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно особи, яка на підставі підроблених рішень однієї із сільських рад Вінницької області незаконно перереєструвала на себе право власності на дві земельні ділянки.

Слідством встановлено, що мешканець одного із сіл Вінниччини, з метою заволодіння двома земельними ділянками, що раніше на праві власності належали односельчанам які померли, достовірно знаючи про те, що жодних правових підстав для набуття права власності на зазначені земельні ділянки у нього немає, оскільки він не є спадкоємцем померлих, а ні за законом, а ні за заповітом, надав державному реєстратору підроблені рішення та листи сільської ради про виділення йому зазначених земельних ділянок після смерті осіб, як начебто їх спадкоємцю.

Не будучи обізнаним у злочинних намірах особи, державний реєстратор провів відповідні реєстраційні дії.

Таким чином зловмисник заволодів земельними ділянками загальною площею 4,6 га.

З метою недопущення відчуження незаконно набутого майна, за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, слідчим суддею накладено арешт на земельні ділянки.

Крім того, за ініціативою прокурора у кримінальному провадженні, Могилів-Подільською окружною прокуратурою до суду направлено позовну заяву про скасування державної реєстрації права власності на зазначені земельні ділянки з одночасним припинення права приватної власності. На теперішній час позовна заява перебуває на розгляді суду.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Національної поліції у Вінницькій області.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років.

За матеріалами Вінницької обласної прокуратури


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ