Донеччина в складних умовах жнивує

За матеріалами інтернет-видань 12.07.2023 332
Донеччина в складних умовах жнивує

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА, аграрії Донеччини жнивують в складних воєнних умовах і  прогнозують  провести збирання врожаю за 15-20 робочих днів.
Наразі жнивні роботи тривають на окремих ділянках озимої пшениці, озимого ячменю, ріпаку, а також зимуючого гороху.
На посівах озимої пшениці продуктивна кущистість складає від 2 до 4 продуктивних пагонів на 1 рослину в залежності від строків сівби, попередників та агрофону.
Посіви озимого ячменю добре перезимували та мають продуктивну кущистість від 2 до 3 пагонів на 1 рослину в залежності від умов вирощування.
Вологість зерна озимої пшениці коливається в межах 15-18%, що дає змогу найближчим часом прискорити темпи збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур.
Як поінформували фахівці департаменту, під урожай 2023 року зернові культури посіяні на площі 200,2 тис. га, або 53,5% від загальної посівної площі.
Директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації Артем Чаган у ході зустрічі з аграріями наголосив на  необхідності безумовного дотримання Правил пожежної безпеки під час жнив.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ