Хай Господь дарує нам силу Петра і Павла визнавати свої провини

За матеріалами інтернет-видань 12.07.2023 314
Хай Господь дарує нам силу Петра і Павла визнавати свої провини

12 липня Церква вшановує пам’ять святих і первоверховних апостолів Петра і Павла. Вони вважаються «первоверховними» з усіх апостолів, і їм двом встановлено особливе свято. Повідомила Дніпровська єпархія Православної Церкви України.
Зазначається, що Петро перший з апостолів почав проповідувати в Єрусалимі про воскреслого Спасителя. Святий багато постраждав за це від іудеїв і навіть зазнав ув’язнення, звідки був дивом врятований ангелом. Потім проповідував Євангеліє в Самарії, Сирії, Понті, Галатії, Віфінії, Азії та Єгипті. Він був апостолом переважно серед юдеїв. Подвиг благовістя закінчив в Римі, де в час гоніння імператора Нерона був розп'ятий на хресті, вниз головою, близько 67 р., бо вважав себе недостойним бути розіп’ятим як Христос.
Апостол Павло прийняв святе хрещення в Дамаску, і з гонителя віри Христової став найбільш ревним її проповідником.  Він більше всіх апостолів потрудився в улаштуванні Церкви Христової і насадженні віри серед язичників. Він перетерпів багато страждань і гоніння як від юдеїв, так і язичників. Святий заснував Церкви в Малій Азії, Греції і Римі. Помер в Римі, від усічення мечем, в один рік з апостолом Петром.
Обоє апостолів є для кожного із нас прикладом істинного і великого покаяння. Адже як відомо з Писання, апостол Петро, зі страху перед юдеями, тричі зрікся свого Спасителя, а апостол Павло тривалий час був гонителем послідовників Христа. Однак після їх покаяння, кожен із них став ревним сповідником і проповідником Христової істини.
Тож нехай за молитвами святих і первоверховних апостолів Петра і Павла, Всемилостивий Господь дарує нам таку ж силу визнавати свої провини і каятись в них, - йдеться в повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ