Донеччина завершує збирати овочі і фрукти для тривалого зберігання

За матеріалами інтернет-видань 11.10.2022 437
Донеччина завершує збирати овочі і фрукти для тривалого зберігання

Незважаючи на постійні обстріли російських окупантів, аграрії Донеччини наразі вже зібрали врожай ранніх зернових та зернобобових культур. Триває  збирання врожаю пізніх зернових та технічних культур. Продовжується сівба озимих зернових культур під урожай 2023 року. Повідомила Донецька обласна державна адміністрація.


На сьогодні сільськогосподарські підприємства вже посіяли озимі зернові культури на площі понад 30 тис. га, що складає 45% до прогнозованих площ, а також 6,4 тис. га озимого ріпаку на зерно.
Восени робота аграріїв зосереджена на  збиранні врожаю овочевих та плодових культур, забезпеченні зберігання врожаю, постачання продукції до торгівельних мереж області.  Попри спроби росіян зруйнувати нашу інфраструктуру та порушити всі процеси життєдіяльності, сільськогосподарські підприємства працюють: вже завершено збирання картоплі та цибулі ріпчастої, наразі триває збір врожаю моркви, столового буряку та пізньої капусти.
Завершується збирання врожаю  яблук для тривалого зберігання.
Крім звичної роботи, аграрії області здійснюють постачання продукції  в межах соціальної ініціативи в якості благодійної допомоги військовим, силам територіальної оборони, місцевим мешканцям, - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ