Доступ є до ринку Європейського Союзу

За матеріалами інтернет-видань 16.09.2022 332

З 1 жовтня запрацює «митний безвіз». Він дозволить спільний огляд товарів на митниці, що зробить проходження вантажівок вдвічі швидше. Повідомила Всеукраїнська Аграрна Рада.
Зазначено, що перевірка буде відбуватись одночасно, а не по черзі. Також, з 1 жовтня запускається електронна черга. Записатися можна буде через «Дію». Реєструєтесь по митній декларації і чітко розумієте, що, наприклад, 10 жовтня з 6 по 10 годину вас чекають на кордоні, і не треба водію по 5 днів спати та ночувати в машині.
Доступ до ринку Європейського Союзу є. Чітко видно, коли 6 червня відмінили всі квоти та тарифи на агропродукцію, то  продуктів садівництва та переробки експортували на Захід більше, ніж до повномасштабного вторгнення.
Україна зараз стає найбільшим експортером молочної продукції в ЄС. Хоча у них було перевиробництво молочної продукції. Попередньо, в ЄС планують пролонгувати вільний доступ до кінця 2024 року.
Наразі ЄС робить скринінг українського законодавства і в грудні представлять результат (що ми маємо змінити для того, щоб отримати членство в ЄС). Великих перешкод та проблем для аграріїв поки що немає. Якщо будуть зауваження, які негативно вплинуть на український агросектор, то спільно з аграрними асоціаціями буде напрацьована спільна позиція, - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ