Дуже важливий номер – 1547

За матеріалами інтернет-видань 30.07.2023 529
Дуже важливий номер – 1547

30 липня - Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

Як зазначила заступниця Міністра соціальної політики України Уляна Токарєва, торгівля людьми – це тяжкий злочин, який передбачає покарання до 15 років позбавлення волі. Кожна людина, яка постраждала від цього злочину, повинна отримати необхідну допомогу. При цьому також важливо, аби кожен, хто опинився в ризику потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, знав, як цьому запобігти.
Вона, зокрема, підкреслила, що з моменту повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну мільйони українців були дезорієнтовані, перебувають у вразливому стані, яким можуть скористатися торговці людьми.
За словами заступниці Міністра, на сьогодні в Україні створено систему допомоги та підтримки постраждалих осіб як від державних установ, так і громадянського суспільства. Зокрема, на законодавчому рівні постраждалим особам гарантовано право на отримання статусу (незалежно від готовності співпрацювати з правоохоронними органами), який надає особі доступ до безоплатної психологічної, соціальної, медичної, правової допомоги, відновлення прав, на отримання одноразової матеріальної допомоги (у розмірі трьох прожиткових мінімумів) та тимчасовий притулок.

«Варто знати дуже важливий номер – 1547. Це урядова гаряча лінія, метою якої є допомога постраждалим від торгівлі людьми або консультування тих, хто опинився в такому ризику. Сьогодні важливо пам’ятати не тільки про себе і свою безпеку, але й про безпеку тих, хто нас оточує», – наголосила  Уляна Токарєва.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ