Два роки триває «Вагнергейт», хто винен? - Юрій Бутусов

За матеріалами інтернет-видань 30.07.2022 412
Вагнергейт'': ДБР шукає, хто злив журналістам дані спецслужб | Українська  правда
Два роки тому почався "Вагнергейт". 29 липня 2020 року, невідомий зателефонував у кдб біларусі, і у мінську напередодні вильоту були затримані 33 бійці приватної війської компанії «Вагнер», яких ГУР МО намагалось викрасти за допомогою спеціальної операції. З того часу минуло два роки, і жодного іншого вагнерівця захопити у полон нашим спецслужбам так і не вдалося.
Після пресмарафону до Зеленського з'явились нові запитання через “вагнергейт”,  – Bellingcat - Новинарня
Президент Зеленський спочатку казав, що спецоперації взагалі не було. Але потім, коли розвідники викрили брехню президента, був змушений визнати на прес-конференціі, що спецоперація була і що наказ на відміну спецоперації дав саме він. Учасник "Вагнергейту", начальник комітету по розвідці Руслан Демченко, відомий проросійськими поглядами, досі не дав покази щодо можливого зливу даних російським спецслужбам. Проте 25 липня Демченко був змушений звільнитися з посади, тому що спецслужби НАТО ніколи з ним не спілкувалися, навіть після початку війни. Союзники України змусили прибрати Демченка, якого наша влада не мала призначати взагалі, а мала віддати під суд за укладання Харківських угод.
Про цінність вагнерівців говорить той факт, що противник одразу погодився на обмін полоненими після захоплення українськими воїнами ОДНОГО вагнерівця, якого взяли у полон воіни 72-ї бригади.
Зараз очевидно, що спецоперацію по захопленню вагнерівців було проводити необхідно, і що зв’язки Демченка, керівництва СБУ, інших наближених до Зеленського осіб - це не версії і не припущення, а достовірно встановлений факт.
Саме через російських агентів у керівництві України не була вчасно проведена мобілізація сил оборони України, не був розгорнутий оперативний резерв, війська ТРО, не знищені вчасно мости через Чонгар. Ціна цієї страшної бездіяльності влади зараз очевидна усім, але винні високопосадовці мають знати - зміниться колись влада, і кожен, хто діяв або бездіяв в інтересах рф, буде відповідати перед суспільством та родичами, друзями десятків тисяч загиблих.
За даними української розвідки, терористичний акт в Оленівці зі знищення бійців "Азова" учора, 29 липня, в річницю початку Вагнергейту, провели найманці "Вагнера" за вказівкою його керівника Пригожина...
Юрій Бутусов, сторінка ФБ

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ