Нікопольщина під щільним вогнем росіян два роки

За матеріалами інтернет-видань 12.07.2024 305
Нікопольщина під щільним вогнем росіян два роки
 
З 12 липня 2022 року не вщухають атаки росіян по населених пунктах Нікопольського району. Кожен місцевий знає не з чуток, як воно жити під щільним вогнем російської армії, яка обрала собі за ціль мирних громадян.
 
- Це було зненацька та жахливо. Спочатку, ніхто не розумів, що відбувається та як діяти, - пригадує інспектор відділу реагування патрульної поліції Кирило Токарчук. Перший ворожий обстріл вже ніколи не стерти з памʼяті правоохоронця. На місце події зазвичай першими прибувають саме наряди патрульної поліції.
 
 
- Чергова частина направляє нас для обстеження місць обстрілів, для допомоги постраждалим або пораненим. Коли прибуваємо на місце, діяти потрібно оперативно, швидко приймати рішення. Кожна хвилина може вартувати життя тих, на кого росія спрямувала свою зброю, - додає інспектор відділу реагування патрульної поліції Володимир Шеремет.
 
На рахунку їх екіпажу за ці два роки - не одне врятоване життя. Сотні виїздів на місця подій та десятки ситуацій, коли виїзд міг бути останнім. Окупанти б'ють з усіх видів озброєння: артилерії, ракетних систем залпового вогню, дронів, шахедів та ракет по Нікополю та прибережним територіальним громадам.
 
- Вже через чотири дні після першої атаки, 16 липня, в районному центрі вперше загинули мирні мешканці. Близько 4-ї години ранку на лінію 102 надійшло повідомлення, що сталося пряме влучання в будинок, - згадує старший інспектор-черговий Нікопольського районного управління поліції Сергій Олекса, який того дня заступив на добове чергуванні та прийняв перший моторошний виклик.
 
Правоохоронцям Нікопольського районного управління поліції було оголошено терміновий збір. Кожна служба за напрямком своєї діяльності розпочала роботу на місці влучання. Для ліквідації наслідків удару були задіяні всі екстрені служби.
 
- Попри частково відсутню підлогу та загрозу обвалу, піднялася наверх, де перед моїми очима постала жахлива картина вбитих росією людей. На пʼятому поверсі загинуло подружжя – вони опинилися під завалами у власній кімнаті. Нам стало відомо, що разом з ним вдома перебував ще їх онук. Хлопець, на щастя, вижив, - згадує подробиці першого обстрілу окупантів слідча слідчого відділу з розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів проти життя та здоровʼя особи Юлія Кузьміна. – Тіла загиблих спустили вниз, разом з судово-медичним експертом довелося оглядати їх прямо перед зруйнованим будинком.
Зараз у цьому будинку замість вікон - металеві пластини та плівка, а замість плитки на стінах - замазані отвори від прямих влучань російських снарядів. Але тут і досі продовжують жити люди. Таких будинків в місті вже сотні…
 
12 та 16 липня - не єдині дати, які назавжди залишаться в памʼяті кожного мешканця Нікопольщини. Найстрашніше те, що перед очима завжди будуть обличчя тих, чиє життя назавжди зруйнувала та забрала армія країни-агресора.
Сьогодні, як і два роки тому, поліцейські Нікопольського районного управління поліції продовжують жити та працювати пліч-о-пліч з мешканцями міста та району. Продовжують стояти на варті безпеки, рятувати та захищати, попри усі загрози, з непохитною вірою в нашу Перемогу.
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ