Єгипет скасував контракти на українську пшеницю

За матеріалами інтернет-видань 28.07.2022 619

Як повідомляє агенство Reuters,  планувалося поставити до Єгипту 240 000 тонн української пшениці. Вони  були заброньовані  державним покупцем зерна на поставку в лютому та березні, але так і не були завантажені через вторгнення Росії в Україну.
Зазначається, що Єгипет , найбільший у світі імпортер пшениці, значною мірою залежав від поставок чорноморської пшениці, які були перервані через вторгнення Росії 24 лютого.
Чотири скасовані вантажі були куплені в грудні за цінами від 346 до 360 доларів за тонну, включаючи витрати на доставку, заявляли тоді трейдери. Після того, як війна прискорила зростання світових цін на зерно, у квітні GASC заплатила 494,25 доларів США за тонну пшениці.
Минулого тижня Росія та Україна підписали угоду про відновлення чорноморського експорту зерна та добрив, заблокованих війною. Незрозуміло, чи були контракти GASC скасовані до того, як було узгоджено угоду про відновлення доставки.
За словами трейдерів, п’ятий завантажений вантаж застряг в українському порту Чорноморськ, але очікується, що він відпливе, коли отримає зелене світло від офіційних осіб порту.
Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар відкрив у середу в Стамбулі центр, який контролюватиме експорт українського зерна, причому перша партія, як очікується, відправиться з чорноморських портів протягом кількох днів, - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ