Експорт українського зерна у липні сягне 2 млн. тонн

За матеріалами інтернет-видань 02.07.2022 338

Як розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський,  цього місяця очікується експорт зерна близько двох мільйонів тонн.  Воно перейшло за новими логістичними маршрутами: Польща, Румунія, Угорщина, Словаччина. 

 

"Маємо потенціал до збільшення. Понад 20 компаній планують або розпочали будувати перевалки в цих зонах. Ми проводимо переговори з ЄС і в кінці липня буде окрема зустріч із широким колом учасників на рівні міністрів –  аграрних, транспортних  відповідних країн, щоб збільшувати європейську інфраструктуру в першу чергу за вагонами і траками, бо їх катастрофічно не вистачає», – повідомив Міністр.

Крім того, міністерство концентрує зусилля над вирішенням питань зі зберігання та вивезення врожаю.
За словами Миколи Сольського,  аграрії, які збирають і збиратимуть урожай ближче до лінії фронту, намагатимуться вивезти його на зберігання ближче до центру та заходу країни.

"В цих місцях буде потреба в додатковому зберіганні. Над питанням додаткового зберігання  активно працював бізнес, аби  завезти на ці території мобільне одноразове зберігання. Також міністерству у цьому дуже допомогли Англія та Канада. І вже з наступного місяця ми розкажемо аграріям про додаткові можливості зберігання зерна», – підсумував  Микола Сольський.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ