Експорт української агропродукції може збільшитися до 70%

За матеріалами інтернет-видань 18.04.2022 547

Як стверджує перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький,  завдяки Литві, Польщі, Словаччині, Угорщині,  Румунії Україна може експортувати аграрну продукцію, яка є надлишковою для внутрішнього споживання.

" Експортувати  в  порти цих країн для подальшого транспортування в держави, які були в останні десятиліття імпортерами української сільгосппродукції. Ми бачимо, що навіть за цей період пропускна спроможність збільшилася втричі. Поки що вона не максимальна, але суттєво зростає», – запевнив Тарас Висоцький.
 

На думку Тараса Висоцького, враховуючи те, що історично ми 70 % продукції експортували, все рівно потрібно активно працювати над експортом, оскільки Україна фізично не зможе всю цю продукцію спожити на внутрішньому ринку.

«До війни експорт аграрної продукції становив 40 % від усього експорту нашої держави. Зараз, з огляду на значне скорочення галузі, експорт аграрної продукції може збільшитися навіть до 70 %. Тому це буде один із основних китів підтримки економіки. Аграрії зроблять все, щоб ці очікування реалізувати і допомогти українській економіці», – підкреслив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ