Культурна спадщина трьох ОТГ в одному збірнику

За матеріалами інтернет-видань 18.04.2022 415

18 квітня, у День пам’яток історії та культури, у Дніпрі презентували збірник «Пам’ятки історії та культури Кам’янського району. Частина перша». У ньому – про 616 історико-культурних пам’яток Божедарівської, Криничанської та Затишнянської громад. Повідомила пресслужба ДніпроОДА.
Над 1-ю частиною випуску про культурно-історичну спадщину Кам’янського району працювали науковці вишів та музеїв Дніпропетровщини. До книги увійшло 364 статті та нариси.
За словами директорки Дніпропетровського обласного центру з охорони історико-культурних цінностей Лідії Голубчик, матеріали видання стануть у нагоді вченим, краєзнавцям, школярам. А ще – допоможуть територіальним громадам розвивати туризм.  

«Зі збірника громади можуть дізнатися про власні туристичні «перлини». Одна з таких – садиба Давида Пчолкіна. Добре відомий його будинок, розташований у центрі міста Дніпро. А ось літня резиденція катеринославського купця знаходиться у Гуляйполі, що на території Криничанської громади. Поряд – побудований ним кінний завод із манежем. Цю архітектурну пам’ятку можна перетворити на цікавий туристичний осередок», – розповіла Лідія Голубчик.

Додамо, що серійне видання про пам'ятки районів та міст Дніпропетровської області започаткували у 2015-му. Раніше вийшли друком збірки, присвячені колишнім Томаківському, Апостолівському, Нікопольському, Солонянському та Софіївському районам. А ще – містам Нікополь, Марганець та Покров.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ