Експортна квота цукру з понад 107 тис. зменшена до 11 тис. тонн
Експортні квоти змінились наступним чином:
- для цукру — 11 тис. т (раніше було 107,2 тис. т, зменшення майже в 10 разів),
- м’ясо та їстівні субпродукти свійської птиці: курей свійських, качок, гусей, цесарок — 51 тис. т (55,3),
- м’ясо індиків та їстівні субпродукти індиків — 1,4 тис. т (1,5).
Ліцензування експорту цукру запроваджується до 5 серпня 2025 року.
Ліцензування експорту мʼяса запроваджується до 31 грудня 2025 року. При цьому обсяг квот для товару «М’ясо та їстівні субпродукти свійської птиці: курей свійських, качок, гусей, цесарок» та для товару «М’ясо індиків та їстівні субпродукти індиків» розподіляється на період до 30 вересня 2025 р. в розмірі 30 тис. т, а на період з 1 жовтня 2025 р. до 31 грудня 2025 р. в розмірі 22,5 тис. т.
На початку січня Мінагрополітики розподілило обсяг експортних квот на мʼясо курей, качок, гусей, цесарок індиків та субпродуктів.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я