Екстрена медична допомога: у воєнний час нетверезих осіб побільшало

За матеріалами інтернет-видань 04.07.2022 302
Екстрена медична допомога: у воєнний час нетверезих осіб побільшало

За період воєнного часу вдвічі більше осіб заглядають у пляшку зі спиртним. Такі невтішні висновки зробила фахівець Кам’янської станції обласного центру ЕМД та МК  Лариса Биданцева згідно зі статистичними  даними.
Так, з 1 по 21 червня 2022 року  із майже трьох тисяч викликів бригад ЕМД 185 осіб були в стані алкогольного сп’яніння. Це 6,3% від загальної кількості. Із них -  80 випадків  викликів стосувалися   громадських місць.  70 осіб госпіталізовано до стаціонарів з різними видами травматичних пошкоджень. У  понад 100  викликів до людей в алкогольному сп’янінні останні були залишені на місці виклику, бо  екстреної допомоги не потребували.

"Окремо по тижнях червня, - зазначає пані Лариса, -   з 01 по 07 – було 53 особи,  з 08 по 14 – було 84 особи, з 14 по 22 – було 48 осіб.
 Як ми бачимо, найбільш «веселим» і продуктивним був другий тиждень червня, найбільша кількість алкогольних сп’янінь і це тільки ті, про яких ми знаємо, кому викликали  екстрену медичну допомогу", - висловлює занепокоєння Лариса Биданцева.

Вона, зокрема, зазначає, що минулого року червень зафіксував понад 4 тисячі 300 викликів, з яких 148 осіб в стані алкогольного сп’яніння. Це   3,4% від загальної кількості викликів, і в 2 рази менше, ніж у період воєнного часу.
 

"Може ці 185 осіб принесли би більшу користь на фронті (наприклад: рити окопи) і зекономили би наше пальне,  і швидка встигла би приїхати швидше до того, кому вона потрібна", - резюмує у Мережі Лариса Биданцева.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ