Енергетичний сектор України підтримає Німеччина

За матеріалами інтернет-видань 27.11.2022 386
Енергетичний сектор України підтримає Німеччина

Внаслідок масштабних ракетних обстрілів з боку росії постраждало близько 50% всієї енергетичної інфраструктури України. Тому зараз енергетичні компанії мають критичну потребу в обладнанні та матеріалах для ремонтів енергетичних об’єктів та відновлення сталого енергопостачання споживачам. Повідомив Герман Галущенко,  Міністр енергетики України, у ході  онлайн-зустрічі з державними секретарями Федерального міністерства економіки і захисту клімату Німеччини Францискою Брантнер і Стефаном Венцелем та керівниками провідних німецьких енергетичних компаній.

Герман Галущенко, зокрема,  зазначив, що Україна потребує обладнання для термінових ремонтів.

"Пріоритетно ми потребуємо високовольтного обладнання, а також необхідно створити критичний резерв, адже атаки будуть продовжуватись. Йдеться не лише про гуманітарну допомогу. Ми готові купувати обладнання і робити все, аби доставити його настільки швидко, наскільки це можливо. Ми дуже цінуємо підтримку наших німецьких партнерів в рамках Україно-німецького енергетичного партнерства. Але зараз нам вкрай необхідне посилення цих зусиль, адже від цього залежить робота нашої енергетичної системи впродовж зими під час низьких температур», - підкреслив Герман Галущенко.

Німецька сторона запевнила українську у цілковитій підтримці України. Представники енергетичних компаній наголосили, що докладуть максимальних зусиль для посилення та пришвидшення допомоги українському енергетичному сектору.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ