ЄС безповоротно надасть аграріям України з деокупованих територій 20 млн. євро

За матеріалами інтернет-видань 28.09.2023 431
ЄС безповоротно надасть аграріям України з деокупованих територій  20 млн. євро

У проекті бюджету на 2024 рік заплановані виплати на підтримку аграріїв на деокупованих територіях – майже 800 млн. гривень. Це  20 млн. євро, наданих Україні  ЄС. Це безповоротна допомога для сільгосппідприємців. Про це  повідомив  перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький у ході засідання круглого столу «18 місяців війни. Збитки агросектору та перспективи відновлення галузі».
Він, зокрема,  наголосив, що оформити таку допомогу фермери можуть через Державний аграрний реєстр. Основна умова -  зареєстровані права власності або оренди на землю.
Крім того, перший заступник Міністра повідомив, що в проекті Державного бюджету 2024 року  передбачено 2 млрд. гривень компенсації за послуги з розмінування с/г земель.

«Оновлені пільгові умови за програмою «Доступні кредити 5-7-9» передбачають  ставку 1% річних протягом перших двох років і 3%, починаючи з третього року кредитування. Решта компенсується з держбюджету. Фактично - це безкоштовний кредит, який допоможе аграріям на деокупованих територіях відновити своє виробництво», - зауважив Тарас Висоцький.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ