Європейці готують в новоріччя стебла карді

За матеріалами інтернет-видань 31.12.2023 244
Європейці готують в новоріччя стебла карді

Як пише EastFruit, у цей різдвяний і новорічний час в Італії повсюдно продаються  для приготування ризотто і запечених овочевих страв стебла карді. Так, у регіоні Венето вартість стебел карді в плодоовочевих магазинах становить євро 1,76 за кілограм. Карді або кордон, кардун, гоббі, кардон, будяк горбатий – це стародавня рослина з великими стеблами та яскравими квітами, зимовий овоч, схожий за формою на селеру і належить до сімейства артишоків. Карді збирають у країнах Середземномор’я з жовтня до березня.

Для приготування страв його чистять і видаляють усе листя, а ніжнішу і смачнішу внутрішню частину зберігають, за потреби видаляючи більші “реберця” на стеблах.
 

“Карді (кардон) часто вирощують, частково засипавши його ґрунтом: у міру зростання в пошуках світла рослина вигинається, і з цієї причини в багатьох районах Італії чортополох називають горбатим”, – розповідала Катерина Звєрєва, керівник сайту Міжнародної інформаційно-аналітичної платформи EastFruit, директорка з розвитку Української плодоовочевої асоціації.
 

За її словами, в Італії реалізується проєкт Veggie Med Cheeses з виробництва традиційних сирів із сичужним ферментом будяка замість використання ферменту тваринного походження.
Виробництво сичужного сиру з ферментом будяка горбатого є більш стійким і вигідним навіть з економічного погляду, порівняно з сичужним ферментом тваринного походження. Крім того, отриманий сир можна вживати й тим, хто дотримується вегетаріанської дієти. Це дає змогу включати нові продукти до сегмента ринку вегетаріанських продуктів (які мають тенденцію до зростання з точки зору споживання), розвиваючи нову економіку в сільських районах Середземномор’я.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ