«Фактично десяток людей тримають кордон у заручниках», - Сергій Деркач

За матеріалами інтернет-видань 22.11.2023 228
«Фактично десяток людей тримають кордон у заручниках», - Сергій Деркач

За повідомленням Сергія Деркача, заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, на кордоні, на пункті пропуску  Краківець-Корчова заблоковані 1200 вантажівок, на Рава-Руська – Гребенне -  500.
Він, зокрема, зазначив, що міністерство за підтримки перевізників та бізнесу  ініціювало створення Штабу допомоги українським водіям. Сюди доставляють  їжу, воду, медикаменти.

"На цих двох пунктах пропуску було загалом не більше 15 протестувальників. Фактично десяток людей тримають кордон у заручниках.
Кожного дня команда працює над тим, щоб розблокувати кордон. Сьогодні ми заручились підтримкою водіїв – вони розуміють, чому заявлені вимоги не можуть бути виконані та чому поступки у принципових питаннях неможливі. У таких умовах наше завдання – забезпечити їм максимальну підтримку", - розповів Сергій Деркач.

Він зауважив, що приїзд команди Міністерства вплинув на те, скільки транспортних засобів вирішують пропускати відповідні служби та протестувальники. Бо на той момент на в’їзд до України пропустили більше транспортних засобів, ніж "зазвичай".

"Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять в чергах.  Передаємо інформацію про ці випадки польським колегам з Міністерства. Чекаємо відповідь, як це корелюється з заявами про безперешкодний перетин таких вантажів", - наголосив заступник Міністра.

Як повідомила Укртрансбезпека, кількість вантажних транспортних засобів, що перетнули кордон за допомогою Системи єЧерга за попередню добу з 00:00 до 23:59 21 листопада складає на пункті Краківець-Корчова - 219 автомобілей, на Рава-Руська – Гребенне - 77 , на Ягодин-Дорогуськ - 16. Загалом з них за добу перетнуло кордон 105 вантажівок з агропродукцією.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ