У Козині після від'їзду від ресторану ексзаступника генпрокурора охорона побила журналіста Михайла Ткача

За матеріалами інтернет-видань 22.11.2023 211
На зображенні може бути: 2 людини та текст «Ha михайла ткача напали п»д час зйомок на киёвщини катерина тищенко -субота, 18 листопада 2023, 18:59 f 57855 на михайла ткача, скриншот вдео»
    Напад охорони під час зйомки керівників Генпрокуратури на журналіста УП Михайла Ткача біля елітного ресторану - це зухвалий напад на свободу слова в Україні та перешкоджання журналістській діяльності.
На журналіста напали ті, хто боїться навіть іздити на фронт, ті, хто нічого не робить для захисту держави, ті, хто проводить час у ресторанах, у «тьорках» з фігурантами справ, які закривають за великі гроші, ті, хто є стрижнем корупціі, ті, хто потребує прискіпливого контролю з боку суспільства через медіа.
І щоб негідники у прокурорських кріслах не сміли діяти безкарно, усі причетні до нападу на журналіста повинні бути встановлені та віддані під суд.
    Юрій Бутусов, військовий експерт, сторінка ФБ.
    Журналіст "УП" Михайло Ткач подякував за підтримку усім небайдужим громадянам і повідомив обставини резонансного інциденту:
  - У п’ятницю 17.11, близько 22:20 на парковці ресторану «Тандир» в Козині (Київська область) ми помітили багато автомобілів преміум класу.
О 23 ресторан залишили декілька людей, серед яких колишній заступник генерального прокурора. Нам стало цікаво і ми ще зачекали щоб побачити інших гостей закладу.
О 23:30 ресторан почали залишати останні відвідувачі. Велика компанія з охороною. Оскільки наше авто не дуже відповідає рівню закладу, охорона звернула на нього увагу і почала ходити довкола.
Далі, розуміючи що в нашому авто є люди, вони повмикали дальнє світло на відстані двадцяти метрів. Згодом, коли відвідувачі пішли на вихід, на дальньому світлі одна з автівок під’їхала взагалі впритул до нашої. Розуміючи, що я нікого не побачу, бо нас засліпили, я вийшов на двір. Одразу повідомив охорону, що я журналіст Української правди і продовжив знімати.
   Два охоронці почали закривати камеру. Третій підбіг до мене, вдарив у шию, потім ударив по камері. Камера вимкнулась. Скоріше за все камеру було пошкоджено під час удару. Адже відеофайл, який я знімав в той момент, не відкривається. Намагаємось відновити.
Важливо.
   Ми не знаємо, з ким пов‘язана охорона. Знаємо, що це охорона когось із гостей. Про що зазначили в новині на УП. Низка машин має оперативні або підробні номерні знаки. Тому це ускладнює відповідь на питання: чия охорона? Але ми працюємо, щоб на нього відповісти.
   Дякую поліції за оперативну реакцію.
   Сподіваюсь, відео з камер закладу ще існує і допоможе відповісти на питання хто цей натовп з охороною, чому для них працює заклад після 23-ої, на яких підставах дехто з них використовує підробні номерні знаки або номерні знаки прикриття і чому їх охорона вважає, що застосування сили до журналіста матиме менші наслідки ніж зйомка журналістом тих, кого вони охороняють.
Це важливо. Важливо для того щоб люди, які думають, що мають виняткове право так поводитись - усвідомили, що так поводитись вони не мають виняткового права. Такого права не має ніхто.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ