Фермери - свинарі Таїланду б'ють на сполох через надмірну кількість ввезеної контрабандної свинини

За матеріалами інтернет-видань 08.09.2022 365

За словами заступника генсекретаря Національної асоціації свинарів Воравута Сіріпуна,  "дикі свині" - нелегальні свині, завезені контрабандою у великій кількості, ймовірно, заражені прискорювачами червоного м'яса. Передає TNN ONLINE.
Їх вживання  небезпечне  для споживачів. І несе загрозу господарствам  самих фермерів. Бо серед завезеної свинини - субпродукти, які європеєць не вживає у їжу. А тайці зазвичай готують усі частини свинини для своїх страв.
Пан Воравут зазначив, що така свинина більш дешева, тому тайські свинарі побоюються змін цінового механізму на м'ясо. Приміром, свинина коштує у Таїланді  200 бат за кілограм, а завезені субпродукти оцінюються в 135-145 бат за кілограм.
Такі ціни не співвідносні з реальними, бо не відображають справжню вартість продукції:  високі затрати на догляд за тваринами і зростання ціни на нафту. Ціни на нафту зросли на 30% в результаті російсько-української війни. Електрика, заробітна плата має тенденцію до неухильного зростання, що теж підриває професійну стабільність свинарів.

"Вартість вирощування свиней за кордоном набагато нижча, ніж у Таїланді. Тому уряд має серйозно захистити та вжити заходів проти завезених , так званих, "диких свиней". І  запобігти втраті господарств  понад 200 000 тайських свинарів. Вони за рік можуть вирощувати 22 мільйони свиней. Тому варто позбутися ланцюгового ефекту для фермерів, які вирощують сільськогосподарські культури, включаючи сектор кормів для тварин і тайська ветеринарія, що все в тваринництві взаємопов'язане», — наголосив пан Воравут.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ