Фермери Апостолівщини розпочали жнива

Григорій Давиденко 28.06.2023 320

   У найтеплішому краї Січеславщини стартувала косовиця ячменю. Завершальна стадія річної, невтомної хліборобської праці почалася. Зранку телефоном вітаємо голову Асоціації фермерів та приватних землевласників Апостолівського району Віктора Ковальчука з Днем Конституції України. Віктор Олексійович ділиться приємною новиною про перше збіжжя краю.

- Учора фермери Апостолівщини місцями розпочали косовицю ранніх сортів ячменю, це ще одиниці. Масові жнива почнуться десь за тиждень. Сьогодні є плани з обмолоту гороху, якщо вологість дозволить та погода не завадить. Від себе сердечно вітаю фермерів Придніпров’я з початком жнив, а усіх громадян – з Днем Конституції України! Доброго усім здоров’я і наснаги, Перемоги у битві з ворогом! І, не менш головне, аби нашу Конституцію ніколи не пробували розвернути на свій лад деякі «рульові».

    Додатково фермер Володимир Каллаур з села Новоукраїнка Нивотрудівської ОТГ повідомив:

- Перші намолоти ячменю непогані. Побратими косять ранні сорти, і від пізніших сортів та пшениці очікуємо хорошого урожаю. Проте є одне «але» - при переїзді сільгосптехніки, особливо траси Нікополь – Кривий Ріг, зупиняє поліція. Перевіряє габарити комбайна і т. п., завжди ж можна до чогось причепитися. Вважаю, під час війни правоохоронці повинні допомагати хліборобам, а не заважати. Адже значна частина полів України замінована та під окупацією, а нагодувати треба всіх.

   Восьмого червня голова Дніпро ОВА Сергій Лисак повідомив у соцмережах: «Цієї весни хлібороби  області посіяли майже 1, 2 мільйони гектарів пшениці, кукурудзи, ячменю, вівса, гречки, проса, гороху, соняшника… Ще на понад 750 тисячах га дозрівають озимі. Незабаром фермери розпочнуть жнива. Розраховують на врожай у понад 3 мільйони тонн зерна. Цього вистачить і нашій, і сусіднім областям. Фермери тримають продовольчий фронт і певні, що будемо з хлібом».

  Добре буде, коли у нелегкій битві за врожай, як раніше говорили, правоохоронці будуть на українському боці продовольчого фронту. І погода щоб сприяла. З 27-ю річницею нашого Основного Закону, громадяни вільної України, яка такою дорогою ціною відстоює сьогодні виборену віками Незалежність!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ