В Одещині наживалися на будівництві селищних лікарень

За матеріалами інтернет-видань 28.06.2023 236
В Одещині наживалися на будівництві селищних лікарень

Служба безпеки України ліквідувала масштабну схему розкрадання бюджетних грошей, виділених на будівництво нових медзакладів в Одеській області.
Зазначається, що зловмисники привласнили майже 7,5 млн. грн. державних коштів і зірвали зведення 6 амбулаторій у віддалених селищах регіону.
До організації оборудки причетний діючий керівник апарату голови Одеської ОВА. Він залучив столичну будівельну компанію, яка підконтрольна його приятелю – чинному раднику міського голови Вишневого на Київщині.

Відповідно до укладеного договору підрядники мали побудувати 6 нових селищних амбулаторій на Одещині. На реалізацію цього проєкту компанія отримала аванс з держбюджету 16,9 млн. грн.
За матеріалами справи, учасники оборудки розікрали майже половину з цієї суми, а об’єкти медзакладів залишили недобудованими навіть на 50%.
Для цього організатори схеми штучно завищували вартість та обсяг виконаних робіт, а також вносили недостовірні відомості у звітну документацію.
Щоб провести фінансові махінації, фігуранти залучили ще двох посадовців Одеської ОВА.
Ініційована СБУ будівельно-технічна експертиза підтвередила факт незавершеного будівництва і вкрадених грошей. Крім того, експерти зазначили, що фундамент цих об’єктів не відповідає встановленим вимогам і є аварійно-небезпечним.
Фігурантам повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України, їм загрожує до 12 років тюрми.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ