ФЕРМЕРИ ГИНУТЬ НА СВОЇХ ХЛІБНИХ ПОЛЯХ, А НЕ НА ПОЛЯХ ВІЙНИ

За матеріалами інтернет-видань 10.08.2024 151

128 українських фермерів підірвалось на вибухівці від початку повномасштабної війни

128 українських фермерів підірвалось на вибухівці від початку повномасштабної війни

Від початку повномасштабної війни на мінах підірвалось 128 українських фермерів. Загалом ситуація в Україні з забрудненням земель вибухівкою ставить під загрозу життя і здоров’я близько 6,37 мільйона людей. Про це повідомила пресслужба апарату Верховної ради, посилаючись на дані комітету з питань аграрної та земельної політики і управління Верховного комісара ООН у справах біженців

Зазначається, що за інформацією Асоціації саперів України, наразі найважча ситуація із замінуванням залишається на Херсонщині, Харківщині, Миколаївщині та Донеччині. На розмінування земель в Україні потрібно 37 млрд доларів.

Водночас в Україні діє програма, що дозволяє компенсувати 80% вартості витрат за гуманітарне розмінування земель сільськогосподарського призначення. Аграрії мають можливість подати заявку на отримання компенсації на адресу Центру гуманітарного розмінування.

При цьому подавати заявки на компенсації можуть фермери, які лише планують розпочати розмінування власних ділянок, або на яких працюють як орендарі. Вони це можуть зробити через Державний аграрний реєстр.

Після цього їхні заявки опрацьовуються Центром гуманітарного розмінування, який оголошує відповідні тендери в системі Prozorro. Участь у цих тендерах зможуть узяти всі охочі сертифіковані оператори протимінної діяльності, які й визначатимуть вартість розмінування на відкритих торгах у системі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ