Фермери Херсонщини отримають від ООН 244 модульні сховища для зерна

За матеріалами інтернет-видань 04.01.2024 398
ООН надасть українським фермерам модульні зерносховища. Заявки приймають до 21 січня – Мінагрополітики
   Фермери можуть замовити сховища ємністю 300, 500, 1000 тонн
Фото: ЕРА

   Продовольча й сільськогосподарська організація ООН (FAO) забезпечить модульними зерносховищами фермерів Херсонської області, які постраждали від повномасштабного вторгнення росії. Про це 4 січня повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Заявку на отримання підтримки необхідно подати через Державний аграрний реєстр до 21 січня.

   "FAO спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України оголошують про початок реєстрації для отримання модульних зерносховищ місткістю 300, 500 і 1000 тонн. Ця ініціатива є частиною стратегії підтримки зберігання зерна, яка реалізується за щедрої фінансової підтримки Канади, Японії та австралійської благодійної організації "Minderoo Foundation", – ідеться в повідомленні.

   ООН готова передати всього 244 модульні сховища. Щоб узяти участь у програмі, у фермера повинно бути офіційно від 100 га оброблюваної землі в Херсонській області й він має використовувати отриману техніку для зберігання власної зібраної продукції.

   У Мінагрополітики зазначили, що у 2022–2023 роках FAO вже надавала допомогу українським аграріям зерновими рукавами й іншим допоміжним обладнанням, а тепер готова перейти до довгострокових рішень.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ