Фермери Луганської області навчалися кліматично оптимізованому агробізнесу

За матеріалами інтернет-видань 12.02.2022 464

Компанія УкрАгроКонсалт (UkrAgroConsult) на підтримку проєкту "Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження" (Проєкт 3В) провела для сільгоспвиробників територіальних громад Луганської області навчальний семінар про особливості планування агробізнесу з врахуванням кліматичних змін. Семінар проходив для фермерів з територіальних громад Старобільського, Білокуракинського та Троїцького районів.
У ході навчального семінару експерти наголосили на особливостях прогнозування урожайності агрокультур на неполивних землях та переваги їх зрошення.

Як зазначив Сергій Коковіхін, заступник директора з наукової роботи Інституту зрошуваного землеробства НААН України, через зростання температурного режиму в регіоні, акцент у вирощуванні доречно робити на більш продуктивних гібридних сортах пшениці, соняшнику та кукурудзи і зрошуванні. Саме це може бути перестрахуванням для аграріїв в умовах клімату, що швидко змінюється.

Експерти дослідили стан іригаційних систем регіону, яка за їхніми даними,  перебуває у напівкритичному стані. Адже, нині в Луганській області на підконтрольній уряду території поливається 1,7 тис.га. А це вдесятеро менше від існуючих в регіоні поливних площ.

На думку Ольги Мозгової, представниці компанії УкрАгроКонсалт,  фермерам, особливо тим, які займаються вирощуванням овочів та ягід, варто вже зараз подумати про інвестиції в крапельне зрошування для збільшення урожайності, оскільки саме це допоможе їм бути прибутковими в умовах зміни клімату.

Теги: AGROОТГ

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ