Завдяки «ковідній тисячі» книжковий ринок виріс утричі

За матеріалами інтернет-видань 13.02.2022 578

Програма «єПідтримка», завдяки якій українці можуть витратити тисячу за вакцинацію на книги, суттєво підтримала видавців, розповів генеральний директор та основний власник видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький, та зазначив, що програма повернула до книгарень не лише колишніх читачів, а й привернула увагу людей, які раніше не купували книги.


«Якщо говорити про сьогоднішню ситуацію на книжковому ринку, безумовно, жахливим був 2020 рік, під час якого продаж книжок впав приблизно на 35-40%. 2021 року падіння трохи пригальмувалося, але воно було. І був дуже сильний хід  української влади, коли наприкінці 2021 року було запроваджено програму „єПідтримка“. І ми сьогодні маємо приблизно триразове зростання книжкового ринку порівняно з тим самим періодом минулого року», — повідомив видавець.

«До книгарень (як вуличних, так і в інтернеті) прийшли люди, які, можливо, ніколи раніше не купували книги або не купували останні 20-30 років. Це дуже важливий ефект, тому що багато хто з них повернуться на книжковий ринок вже зі своїми грошима. Це питання не стільки грошей, тому що книга не набагато дорожча за найпростіші продукти харчування. А це питання звички, менталітету, певного набору умовностей і зараз ці умовності були зламані», — акцентував він.


Згідно з даними Міністерства культури та інформаційної політики України, за програмою «єПідтримка» українці витратили на культуру та креативні індустрії майже 1,8 млрд грн.

Серед найпопулярніших видів витрат: книжкові магазини  908 млн грн; кінотеатри  579 млн грн; театри, концерти та розважальні послуги  302 млн грн.

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ