Фермерські господарства Вінниччини мають пільгове кредитування з обласного бюджету

За матеріалами інтернет-видань 08.04.2024 354
Фермерські господарства Вінниччини мають пільгове кредитування з обласного бюджету

З обласного бюджету Вінниччини у 2024 році виділено на  пільгове кредитування особистих селянських, фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та інших суб’єктів господарювання 3 млн. грн. Повідомив Департамент агропромислового розвитку Вінницької ОДА.

Торік ця сума становила 4, 4 млн. грн. Зазначається, що  9 сільськогосподарських товаровиробників отримали кредитування для придбання малогабаритної сільськогосподарської техніки;  4 сільськогосподарських підприємства закупили обладнання та устаткування для зберігання та переробки сільськогосподарської продукції;  2 підприємства  - на розвиток галузі тваринництва; 1 сільгосппідприємство  - на придбання приміщення для зберігання сільськогосподарської продукції.
Завдяки реалізації обласної  Програми розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2021-2025 роки минулого року 600 тисяч грн. було направлено  для часткового відшкодування витрат за закуплені фізичними особами установку індивідуального доїння або (та) холодильну установку для зберігання і охолодження молока.
Також 59 фізичних осіб, що утримують у власному домогосподарстві 3 і більше голів корів молочного напряму продуктивності, отримали часткове відшкодування витрат за закуплені установки індивідуального доїння на суму 407,6 тис. грн.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ