Фермеру з Чернігівщини окупанти розтрощили господарство за патріотизм

За матеріалами інтернет-видань 22.04.2022 1560
 Фермеру з Чернігівщини окупанти  розтрощили  господарство за патріотизм

Врятуйте ФГ "Напорівське" в селі Лукашівка Чернігівського району від ворожого мінування! З таким закликом до піротехнічних служб звернувся у FB на своїй сторінці Віталій Назаренко із Чернігова. Він пише:

" На календарі вже друга половина квітня. На полях господарства досі лежать міни, а голова господарства Григорій Михайлович мріє встигнути  посіяти хоча б гектарів 100 картоплі. Про ярину, підживлення озимини та закриття вологи немає мови. Сьогодні для "Напорівського" головне посіяти хоча б щось, зберегти господарство та людей. Ми всі прекрасно розуміємо, як важко нині доводиться піротехнікам, однак, якщо не допомогти "Напорівському", то не буде ні посівної, ні худоби, ні господарства..."

Зокрема, Віталій Назаренко зазначив, що село Лукашівка без перебільшення - одне з найбільш постраждалих на Чернігівщині. Вороги, які зайшли в село, влаштували у тутешній церкві штаб, а в Лукашівці -  справжній терор місцевого населення.
"Звідси велись інтенсивні обстріли в напрямку Київської траси, Чернігова та Куликівки. Незважаючи на це, селяни на свій страх і ризик врятували від смерті українських бійців, а одна із жінок виходила пораненого солдата. Про героїзм селян із Лукашівки можна писати книжки і, зрозуміло, що не можна оминути увагою й зрадника, котрий, як кажуть місцеві, польовими дорогами завів у наш тил ворога.
Місцевий фермер, відомий меценат, патріот і депутат Чернігівської облради Григорій Михайлович Ткаченко з перших днів війни допомагав армії, його син та зять воюють в лавах ЗСУ. Очевидно, знаючи це, к@ц@пи, які зайшли в Лукашівку, першим ділом почали розпитувати: "А гдє Гріша?". За принципову патріотичну позицію окупанти відплатили фермеру сторицею: перебили половину поголів'я худоби, розстрілювали, як в тиру, з танка техніку, сушарки та хліви. Увесь час Лукашівка фактично була на лінії вогню. На 80% земель ФГ "Напорівське" точилися активні бойові дії.

Як тільки українські війська звільнили село від московських загарбників, Григорій Ткаченко повернувся рятувати село, виправляти небезпечну санітарно-епідеміологічну ситуацію та наводити порядок, адже окрім іншого по всій Лукашівці валялись туші вбитих корів, що розкладалися. Єдине, що попросив владу патріотичний фермер - розмінувати господарство та дорогу до лісу, щоб мати змогу закопати мертвих тварин... І все!" - так розповів Віталій Назаренко у соцмережі.

Фото Віталія Назаренка
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ