Гетманцев хоче не «щипати» фермерів, а «зідрати шкуру», НБУ підсобляє, - Анатолій Гайворонський

Анатолій Гайворонський 18.08.2024 111
Гетманцев хоче не «щипати» фермерів, а «зідрати шкуру», НБУ підсобляє, -  Анатолій Гайворонський

   Всеукраїнський аграрний форум у Кропивницькому розпочався позавчора із діалогу між аграріями і владою. Дві сторони намагалися почути одна одну. На жаль, не було представників Податкової інспекції, до якої було багато питань.

   Пролунала інформація, що один відсоток податку з обороту не будуть запроваджувати, натомість збільшать в декілька разів МПЗ (мінімальне податкове зобов'язання). Тобто Данило Гетманцев з командою рішили не "щипати пірʼя", а одразу "зідрати шкуру" з фермерів. Це при тому, що на сьогодні 20% агропідприємств не заплатили цей податок - нічим.

   З таким підходом скоро "щипати" вже не буде кого. Найбільше невдоволення було до НБУ - у представників аграрного бізнесу, які проявили патріотизм і перейшли із окупованої території, банки вимагають... сплатити усі кредити і відсотки за ними, не дивлячись на те, що російські злочинці відібрали в них бізнес і всі матеріальні активи!

  Але банки на це не реагують і відбирають навіть ті кошти, які їм перераховують на зарплатні карти як гуманітарна допомога переселенцям! Жах! Слухав і не хотілося вірити, що це в Україні!!!

   Від НБУ просили одне: ЗАМОРОЗИТИ ці кредити!!! Але не дивлячись, що у банків зараз надприбутки (80 млрд. грн.), а сукупний борг постраждалих фермерів лише 18 млрд, НБУ не йде на поступки! Якась антиукраінська позиція!

   Хочеться вірити, що влада "слуг народу" таки почує наших фермерів і ухвалить справедливе рішення із наболілих питань!  Поживемо, побачимо, надіємось!!!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ