Глава уряду Литви заявила, як досягти миру в Україні

За матеріалами інтернет-видань 23.03.2024 397
Голова уряду Литви пояснила, як досягти миру в Україні: до чого тут НАТО
 

   Голова уряду Литви Інгріда Шимоніте про мир в Україні / Фото: Associated Press

   Вона закликала наблизити Україну до НАТО на Вашингтонському саміті влітку 2024 року.

Голова уряду Литви Інгріда Шимоніте заявила, що країни Заходу повинні допомагати Україні і припинити боятися поразки росії.

   Про це вона заявила на Балтійській військовій конференції, повідомляє урядовий портал рф, передає ЄП, пише "ТСН".

   "Формула перемоги над агресором досить зрозуміла: мир через силу. Якщо ми мобілізуємо наші зусилля та почнемо вірити в перемогу, ми зможемо забезпечити мир в Європі, який нарешті запанує", – зазначила Шимоніте.

   Вона нагадала, що сукупний ВВП країн Північної Європи та Балтії вищий, ніж у росії, не говорячи вже про всі 32 країни-члени НАТО та G7.

   "Результат війни рф проти України сформує не лише євроатлантичний, але й глобальний порядок безпеки. Демократії не будуть у безпеці у світі, де країна з імперіалістичними амбіціями загрожує своїм сусідам; де масові звірства війни залишаються безкарними; де "узькій мір" продовжує або заморожує на своїх умовах війну-геноцид", – наголосила Шимоніте.

   Крім того, вона закликала наблизити Україну до НАТО на Вашингтонському саміті влітку 2024 року.

   "Україна потребує НАТО так само, як і НАТО потребує України. Майбутнє членство України значно посилить військові можливості Альянсу, оскільки ЗСУ здатні протистояти повномасштабному російському вторгненню", – додала вона.

   Премʼєрка додала, що заморожування на кроках, що були зроблені під час саміту НАТО у Вільнюсі минулого року, де Київ не отримав запрошення до Альянсу, не повинно бути варіантом.

 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ