«Глибока стурбованість» НАТО війною рф ототожнює його з ООН, - Огризко

За матеріалами інтернет-видань 26.08.2024 174
«Глибока стурбованість» НАТО війною рф ототожнює його з ООН, - Огризко
   Виключно словесна реакція НАТО на російську агресію проти України та інших держав дедалі більше робить Альянс схожим на ООН, на заяви якої ніхто не звертає уваги.

  Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження росії Володимир Огризко у відеоблозі міжнародного експерта Ігоря Долгова, передає Укрінформ.

  «Для мене було б крайньою формою жаху, якби НАТО перетворилося на щось подібне до того, ким сьогодні є ООН, коли ухвалюються красиві декларації, на які ніхто не звертає жодної уваги. А НАТО десь поступово, але невпинно до цієї межі підходить, тому що НАТО, яке не може зреагувати на те, що відбувається, і висловлює лише «серйозне занепокоєння», означає, що ситуація виходить з-під контролю», - сказав Огризко.

   У цьому контексті він нагадав, що, починаючи від розпаду СРСР і до 2014 року, Захід не реагував на те, що відбувалося на цьому просторі, зокрема на російську агресію проти Грузії 2008 року. Ексглава МЗС зазначив, що з 2014 року «щось легеньке» з’явилося, але у НАТО переважно прагнули «не побачити, проїхати, забути» те, що вчинила росія.

   «І лише 2022 рік став якоюсь віхою в цьому плані. Але цей процес прокидання іде надзвичайно повільно. Якщо на Заході не зрозуміють, що з росією треба боротися її ж методами, і що НАТО повинне перетворитися в реальний інструмент миру, а не висловлювання якихось чергових стривоженостей і занепокоєнь, тоді в НАТО буде погана перспектива», - вважає Огризко.

   Як повідомляв Укрінформ, у Празі 13 - 15 вересня відбудеться засідання найвищого військового органу НАТО – Військового комітету.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ