Головні події Дніпра а області, які сталися вчора у середу 2 жовтня

За матеріалами інтернет-видань 03.10.2024 63

Поранені на Нікопольщині, удар по Синельниківщині, відключення світла і так далі

  

Отже оперативні новини Дніпра та Дніпропетровської області за 2 жовтня 2024 року в хроніці подій від редакції Суспільне Дніпро.

У Дніпрі критична ситуація з препаратами для хворих на гемофілію

Матір дитини з важкою формою гемофілії нарікає на відсутність ліків. Зараз її 11-річний син постійно вдома, аби ніде не травмуватися, — це зменшує ризик виникнення кровотеч. Лікарня у Дніпрі, де хлопчик перебуває на обліку, перестала отримувати необхідний йому препарат ще у липні. Тоді допомогли в Охматдиті. Наступне введення ліків має бути в жовтні, та медзаклад їх так і не отримав.

На Синельниківщині застрелили з рушниці двох собак: поліція розпочала розслідування

2 жовтня мережею почала ширитися інформація про вбивство двох собак у селі Кислянка на Синельниківщині. В обласній поліції подію підтвердили та розпочали розслідування.

Ймовірного причетного до правопорушення встановили.

Скелелаз з Нікополя став призером Кубка України

Євген Константинов з Нікополя став бронзовим призером Кубка України, що проходив з 27 по 28 вересня у Києві.

Скелелаз з Нікополя став призером Кубка України. Telegram/Відділення НОК України у Дніпропетровській області

Армія РФ вдарила по двох районах Дніпропетровщини: є поранені

Чоловіки 69 та 89 років поранені через обстріли Нікопольщини 2 жовтня. Їх госпіталізували. У районі також сталися декілька пожеж, які загасили.

Через удар дроном по Синельниківському району Дніпропетровщини, пошкоджено приватний будинок. Загиблих та поранених немає, написав начальник ОВА Лисак.

Виставу "Весілля в Малинівці" покажуть у Дніпровському театрі ім. Шевченка

За декілька тижнів у Дніпровському національному театрі імені Тараса Шевченка покажуть виставу за мотивами оперети 20 століття "Весілля в Малинівці". Проти цього виступили місцеві громадські діячі через нібито радянські наративи.

У Дніпрі перейменували вулицю Південну: яка нова назва

У Дніпрі перейменували вулицю Південну на бульвар Української добровольчої армії. Про це сказано у пресрелізі міської ради, який отримало Суспільне.

Бульвар розташований у центрі міста та межує з Кельнським. Загалом у Дніпрі змінили назву майже 500 топонімів за останні 2,5 роки

Як проходить евакуація з Донеччини на Дніпропетровщину

На Дніпропетровщину продовжують евакуйовувати людей з Донеччини. З 21 серпня через транзитний пункт пройшло понад 2,5 тисячі переселенців, розповіли Суспільному координатори.

Трьох жителів Дніпропетровщини підозрюють у шахрайстві

Трьох жителів Дніпропетровщини підозрюють у шахрайстві. За даними слідства, вони заволоділи коштами трьох потерпілих на суму понад 70 тисяч гривень.

За участі спецпризначенців у чоловіків провели обшуки, під час яких вилучили мобільні телефони, сім-картки, сім-холдери, банківські картки, гроші, автомобіль, чорнові записи та документи, оформленні на третіх осіб.

Дніпряни вибороли 8 медалей на Чемпіонаті України з боротьби самбо та бойового самбо

Спортсмени з Дніпра вибороли вісім медалей на Чемпіонаті України з боротьби самбо та бойового самбо, який проходив у Кривому Розі.

У Новомосковському районі поліцейський знайшов пса, якого власники розшукували три доби

У Новомосковському районі Дніпропетровщини поліцейський офіцер громади знайшов знесиленого собаку у лісосмузі та прихистив його у себе. Пес мисливської породи Курцхаар блукав поблизу автодороги за декілька кілометрів від села.

Щоб дізнатися про власників собаки, правоохоронець зв’язався з мисливською спільнотою. За отриманою інформацією, пошуки собаки тривали вже третю добу, й вдома чотирилапого чекали господарі.

У Дніпрі подружжя підозрюють у передачі даних РФ про розташування української ППО

У Дніпрі подружжю повідомили про підозру у передачі даних РФ про розташування української ППО. За даними слідства, підозрюваний погодився забезпечувати співробітника ФСБ інформацією щодо розташування ППО в Дніпропетровській області. Його дружина приховано зняла відео місця дислокації підрозділу протиповітряної оборони та відправила своєму чоловіку для передачі даних РФ.

У Дніпрі 1 жовтня народилися 24 малюки

У Дніпрі за минулу добу, 1 жовтня, на світ з'явилися 24 дитини: 11 дівчат та 13 хлопчиків. Двох немовлят народили переселенки, повідомили на сайті міськради.

Яка епідемічна ситуація на Дніпропетровщині

Протягом минулого тижня на Дніпропетровщині зріс показник захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), проте зменшилися випадки COVID-19. Від коронавірусу померли дві людини. Крім цього, збільшилася кількість хворих на гострі кишкові інфекції та виявлено випадки коклюшу. Детальніше.

Дніпровські гімнасти здобули командне "золото" на чемпіонаті України

Вихованці дніпровської МДЮСШ з опорних видів спорту вибороли командне "золото" чемпіонату України зі спортивної гімнастики. Така перемога відбулася вперше в історії закладу. Чемпіонами стали Володимир Костюк, Дмитро Прудко та Ігор Дишук. Детальніше — на в нашому матеріалі.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ