На реконструкції школи у Кам'янському «пиляють» інвестиції з Європи

За матеріалами інтернет-видань 03.10.2024 89
На реконструкції школи у Кам'янському «пиляють» інвестиції з Європи
  На зображенні може бути: текст
  Не соромляться. Ліплять ціни вдвічі-втричі, а інколи в чотири рази вищі за ринок. Це про чергові закупівлі, на які звертають увагу колеги з NashiGroshi.
    Центр Протидії Корупції, офіційна сторінка ФБ.
   Причому реконструкція школи у Кам'янському за 130 млн грн фінансується Європейським інвестиційним банком. ПДВ покриває місцева влада.
   Загальна ймовірна переплата на цьому проєкті може скласти близько 18 млн грн. Щоб розуміти масштаби розпилу. Цієї суми вистачило б на 130 нічних дронів Mavic 3T або на три далекобійні дрони для атак по російських аеродромах чи НПЗ, які коштують у середньому 5 млн грн.
   А от комунальне підприємство КМДА віддало потрібній фірмі 166 млн грн на реконструкцію будинку дитини на Лісовому масиві. Чому потрібній? Бо умови на закупівлі прописали так, що податись могли лише обрані. Так і сталось, а гроші злили без конкуренції в одні руки.
   Деталі про Кам'янське від "Наші гроші!.
   Мерія Кам'янського, яку очолює Андрій Білоусов, у Дніпропетровщина вирішила зараз реконструювати сторічну будівлю місцевого ліцею. Благо що більше 100 млн грн на це виділив Євросоюз по "Програмі відновлення України", хоч війна ще далеко не закінчена.
Наші будівельники, проєктанти, кошторисники, експерти і власне мерія Кам'янського показали європейцям сурові українські трудовиєбудні.
   У кошторисі найбільша сума 6,73 млн грн іде на каучуковий гранулят EPDM 1-4 мм по 450 грн/кг . Нещодавно цей самий департамент мерії Кам'янського замовив іншій фірмі будівництво укриття для гімназії №12 із гранулятом по 105 грн/кг, що вчетверо дешевше.
   Гіпсокартонні листи для стін товщиною 12,5 мм на суму 1,79 млн грн врахували по 314 грн/кв. м. У дніпровському «Епіцентрі» вологостійкий гіпсокартон Knauf продається по 174 грн/кв. м, що на 45% дешевше.
   Загальна імовірна переплата в цьому проекті може становити близько 18 млн грн. Цієї суми вистачило б на 130 нічних дронів Mavic 3T.
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ