Графіки відключення електроенергії у п'ятницю 12 липня

Микола Ясень 11.07.2024 632

Увага: у другій половині доби обмежень буде більше

ЧЕТВЕР, 11 ЛИПНЯ 2024, 17:38 - АРТУР КРИЖНИЙ

Не випадково дотепний український народ сумно уже жартує, що оприлюднювати скоріше треба не почасові графіки вимикання світла, а графіки його вмикання. Це буде, мовляв, значно ближче до того, що насправді відбувається. От і стосовно четверга 12 липня з інформацією журналіста-редактора "Економічної правди" Артура Крижного у другій половині доби обмежень доведеться значно більше - читайте частіше - застосовувати. А прес-служба НЕК "Укренерго" від себе докидає чи уточнює: у пʼятницю 12 липня графіки погодинні відключення електроенергії застосовуватимуть упродовж усієї доби.

"12 липня заходи обмеження споживання діятимуть протягом всієї доби", - йдеться у повідомленні.

З 16:00 до 23:00 обленерго застосовуватимуть чотири черги відключень одночасно. У решту годин - три.

При цьому, за повідомлення з іншого боку ДТЕКу, у Києві, Київській області, на Одещині, Донеччині, та Дніпропетровщині висока ймовірність застосування світло-сірих зон відключень впродовж дня.

Нагадаємо:

Енергетики розповіли, як працюють черги відключень, хто складає графіки вимкнення світла і відповідає за обмеження та в чому різниця обленерго від "Укренерго".

Орієнтовно, у 20-х числах липня з ремонтів виведуть частину генерації електрики, що призведе ніби до суттєвого пом'якшення графіків.

Ситуація з доступністю електроенергії полегшиться в серпні після планових ремонтів енергоблоків АЕС та зміни погодних умов.

Якщо росіяни повністю припинять обстріли енергетики, то відновити генерацію до наступної весни та літа, щоб усунути дефіцит, цілком реалістично.

                                                                        (За публікацією Економічної правди)

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ