Громади Дніпропетровщини відновлюють комунікації завдяки Програмі «U-LEAD з Європою»

За матеріалами інтернет-видань 21.06.2022 359
Громади Дніпропетровщини  відновлюють комунікації завдяки  Програмі «U-LEAD з Європою»

31 громада Дніпропетровщини отримала допомогу від Програми «U-LEAD з Європою». Це обладнання та інструменти  для відновлення пошкодженої обстрілами інфраструктури. Повідомила ДніпроОДА.
За словами в.о. директора департаменту економічного розвитку   ДніпроОВА Олексія Псарьова, підтримка громад від Програми «U-LEAD з Європою» дуже своєчасна. Ракетними ударами ворог пошкоджує комунікації на прифронтових територіях області: електромережі, водопроводи. Для їх відновлення потрібна додаткова техніка.
Зеленодольська громада, найбільш потерпіла  від ворожих обстрілів, отримала комплект «Ремонт»: генератори, бензопили, ланцюгову пилу, великий ліхтар. Все для  швидкого відновлювання роботи мереж.
Як зазначила начальниця відділу Зеленодольської міськради Ірина Невесела, три генератори використовується для ремонту мереж у Зеленодольську, Мар’янському, Малій та Великій Костромці. Вони для забезпечення  світлом. Ще два допоможуть, аби у разі чого не було перебоїв із водою.
У Перещепинській громаді два генератори забезпечують безперебійну роботу насосів для  централізованого водопостачання.
Як повідомила начальниця відділу Перещепинської міськради Світлана Булава, ще один генератор установлений у ЦНАПі. Щоб пошкодження ліній електропередач не перешкоджали отримувати адмінпослуги місцевим жителям  і  переселенцям.
Крім того, від програми «U-LEAD з Європою» Перещепинська громада отримала  великий намет,  розкладні ліжка, матраци, каремати, постіль і  два великі резервуари для води – по 1 куб. м кожний.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ