Група осіб незаконно володіла землями вздовж Київської дамби

За матеріалами інтернет-видань 29.11.2023 225
Група осіб незаконно володіла землями вздовж Київської дамби

Учасники злочинної організації незаконно заволоділи землями водного фонду на території лівобережної захисної греблі «Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС» (дамби).
У 2021 році понад 5 га земель водного фонду вздовж Київської дамби, між селами Хотянівка та Лебедівка, незаконно відчужили з державної власності та безоплатно передали у приватну власність підконтрольним особам начебто для ведення садівництва. Щоб замаскувати незаконність дій, фігуранти організували фіктивний процес продажу захоплених ділянок іншим підконтрольним особам. Угоди укладалися виключно на папері.
Надалі на захоплених землях побудували декілька котеджних містечок. Щоб уникнути довготривалої та складної процедури отримання дозвільних документів на будівництво та введення будівель в експлуатацію, отримали технічні паспорти з фіктивними даними.
До складу злочинної групи входило 8 осіб, зокрема й посадові особи обласного управління Держгеокадастру. Сума завданих збитків сягає 15 млн. грн. Учасникам злочинної організації повідомили підозри, п’ятьох з них затримали.

 

Національна поліція України 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ