І сівалки, і люди працюють максимально продуктивно: Полтавщина посіяла 40% до запланованих площ

За матеріалами інтернет-видань 10.05.2023 344
І сівалки, і люди працюють максимально продуктивно: Полтавщина посіяла 40% до запланованих площ

За словами начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна, Полтавщина лідирує по Україні за площами посіву соняшника.

«Попри погодні умови  ранні зернові та ріпак в області посіяли. Завершують буряк. Більша  половина площ засіяна соняшником. Полтавщина лідирує в Україні за цим показником. Набирає обертів посів кукурудзи, розпочинається – сої. Дякуємо нашим аграріям за невтомну працю», – підкреслив Дмитро Лунін.

ВІн додав, що посівні роботи завершили на 40% від запланованих площ на Полтавщині.

Як розповів Петро Сокирко, заслужений працівник сільського господарства України, директор державного підприємства «Дослідне господарство «Степне»,  аграрії працюють у форс-мажорних обставинах.

"Війна і погода - два впливаючі на нас фактори. Останні два роки дощова погода дещо заважала нам вчасно приступити до проведення весняно-польових роботи. Але ми впоралися. Є розуміння, що волога має дуже велике значення. Цього року також пізніше розпочали весняно-польові роботи. Змінили структуру сівозміни: збільшили площі під круп’яними та бобовими культурами, зокрема, соєю, яка приносить значну користь землі. Закінчили посів ранніх зернових. Зараз сіємо соняшник і кукурудзу. Є труднощі, але ми – українці!  Переможемо! Посіємо і зберемо!», - наголосив пан Петро.
 

На думку Віталія Товстошкура, головного агронома господарства, зараз взято високий темп робіт на полях.
 

«Після завершення посіву ранніх зернових буквально без перерви розпочали посів соняшнику. Все робимо максимально оперативно, на результат. Дощі заважали зайти в поле, тому нині тримаємо високий темп. Проводимо обробіток ґрунту, цілодобово – передпосівну культивацію, щоб максимально пришвидшити і підсихання ґрунту, і дати фронт робіт для двох посівних комплексів. Сівалки працюють максимально продуктивно – до 14-16 годин за добу. Хочемо виростити й зібрати урожай, який забезпечить продовольчу безпеку країни", - зазначив Віталій Товстошкур.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ