І ТЕПЕР ВІДБУЛИСЯ ТЕРМІНОВІ ЗМІНИ У РОЗКЛАДАХ РУХУ ПОЇЗДІВ, ЩО КУРСУЮТЬ У ДНІПРО І ЧЕРЕЗ ДНІПРО

Микола Ясень 20.10.2024 82

Відбулися важливі зміни у розкладі поїздів, що курсують у Дніпро

20.10.2024

Альона Ердем

Укрзалізниця

Пам"ятаєте низького на зріст і надзвичайно худого Дениса з гумористичного оповідання Антона Павловича Чехова "Зловмисник", мужичка в невизначеної кольором сорочці і латаних штанях? Сьомого числв червня залізничний сторож, обходячи вранці колії, на сто сорок першій версті застав його за відкрученням гайки, якою рейки кріпляться до шпал. І тепер судовий слідчий допитувався явно не свіжого на вигляд виходить, що злодія, навіщо він це робив? Так до Дениса не відразу дійшло, що від нього вимагав слідчий, а коли нарешті збагнув, то дуже здивувався. Чи й не гріх мовляв він чинив?! І для чого відкручував гайку, теж не великий ніби секрет. Та ми ж, вигукнув Денис, з гайок робимо грузила! Хто ми? - не вкавав слідчий. Відоме діло, бо ми - це "народ, климівські мужики тобто". Для слідчого виявилося не зрозуміло, які грузила знадобилися климівським мужикам, а головне для чого? І тут спійманий на гарячому зловмисник все чітко і       ясно пояснив, а саме: "Хіба можна без грузила? Якщо ти живця або виполоска на гачок вудилища насаджуєш, щоб  спіймали ляща чи коропа, то гачок же не опуститься до дна без грузила!" Причому свинець дорогий, його не накупишся, цвях легкий, для цього діла не годиться - краще гайки нічого не знвайти - ось в чому річ.

Ну а те, що поїзд може зійти з рейок і наробити біди, коли люди загинуть, цього Деннис якось навіть не розумів або не знав. Або й не вірив, що досить відкрутити одну-однісіньку гайку, і це призведе до катастрофи...

Так то так, але сьогодні, двадцятого числа жовтня, також зранку у Дніпрі пасажирів і зустрічаючих попередили про несподівані зміни у рейсах поїздів, які сюди прибувають або через санцію Дніпро курсують  Про це повідомляє "Дніпро Оперативний", посилаючись на пресслужбу Регіональної філії "Придніпровська залізниця".

Що ж сталося? Чому раптом? Залізничники пояснили, що через... пошкодження релейних шаф сторонніми особами. Ось вам причина, що поїзди далекого сполучення Дніпровського напрямку як мінімум можуть затримуватися від 15 до 45 хвилин:

  • №120 Хелм - Дніпро;
  • №80 Львів - Дніпро;
  • №42 Львів - Дніпро;
  • №6 Івано - Франківськ - Запоріжжя;
  • №733 Київ - Дніпро.

Окрім цього скасовано рейс №7305 Дніпро - Камянське-Пас. Також змінено рейс №7204 Камянське - Пас - Синельникове: поїзд прямуватиме за маршрутом Дніпро - Синельникове.

Працівники залізниці нині працюють над ліквідуванням проблем, аби повернутися до стабільного графіку. Ми ж тим часом воліємо дізнатися, чи спіймали або чи шукають зловмисників сучасного зразка? Адже це дійсно небезпечно для людей, котрі користуються залізничним транспортом і мають бути впевнені, що їхні подорожі скінчаться благополучно. та з вчасним прибуттям до місць своїх поїздок. Та навіть більше, що точно прибудуть туди, куди мандрують, живими і здоровини та не покаліченими.

                                                                                                       Микола  ЯСЕНЬ

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ