І ВСЕ-ТАКИ ВОНА БУДЕ АНОМАЛЬНО ТЕПЛОЮ

Микола Ясень 17.10.2024 39

Звиайно мова йде про прийдешню зиму за прогнозами українськиїх синоптиків

В Україні прогнозують аномальну зиму

Цього і наступного року в Україні очікується помрно тепла зима. Відповідну заяву зробила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух в інтерв’ю Національній академії наук України. А повідомив про це сайт  "На пенсії", як пише agronews.ua.

Так от, експерт розповіла, що в Атлантиці формується потужний антициклон. Виштовхуючи тепле повітря із субтропіків у бік України, воно й сприятиме встановленню аномальних для зими в нашому кліматичному поясі температур.

Цієї зими середня температура повітря взимку триматиметься на рівні 1-2 градуси вище норми, коливаючись в межах від +5 до -5 градусів. Що з багатьох міркувань та нинішніх реалій, включаючи воєнні, цілком гадаємо прийнятно.

Як наголошує далі Балабух, підвищення зимових температур є зрештою тенденцією останніх десятиліть. Наприклад, температурні показники січня наближаються до типових для листопада.

Проте взимку 2024-2025 року також можливі короткочасні арктичні вторгнення, які спричинятитмуть короткочасні (два — три дні) значні похолодання і морози.

Втім, загалом зима одначе буде такою ж теплою та м’якою, як і минулого року, з переважанням помірних температур.

Залишається тільки більш-менш благополучно спершу дожити до зими, а потім і ще благополучніше її пережити.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ