Програма грантів від USAID АГРО для розвитку переробки сільськогосподарської продукції

За матеріалами інтернет-видань 17.10.2024 44
Програма грантів від USAID АГРО для розвитку переробки сільськогосподарської продукції

Увага, внесено зміни до Річного програмного запиту (РПЗ) № 11.

Програма USAID АГРО надасть співфінансування для реалізації 40 проєктів для розвитку переробки сільськогосподарської продукції.  

Очікується, що реалізація проєктів буде спрямована на покращення та вдосконалення переробки в Україні сільськогосподарської продукції для імпортозаміщення, задоволення внутрішнього попиту. А також для збільшення обсягів експорту переробленої продукції, на створення сучасних хабів, інфраструктури індустріальних парків, розвиток ринку мороженої, сушеної, консервованої продукції, продуктів варіння та інших готових до вживання продуктів. Це дасть можливість залучити інвестиції у розвиток інфраструктури (такої як холодильні камери, обладнання для зберігання) та створити додаткові робочі місця.  

В межах проєктів увага надаватиметься відновленню та посиленню переробних потужностей для виробництва продукції з доданою вартістю з такої сировини: 

  • овочі та коренеплоди;
  • фрукти;
  • ягоди;
  • зелень;
  • м’ясо;
  • молоко;
  • мед;
  • зернові, олійні, бобові для продовольчих, промислових і кормових цілей;

В межах даної ініціативи не підтримуються проекти, спрямовані на зберігання зернових, олійних та бобових, що включає приймання, очищення, сушіння, зберігання, відвантаження зерна на залізницю та автотранспорт; горіхових культур та грибів; виготовлення алкогольних напоїв.

Реалізація проєктів передбачає досягнення таких результатів:  

  1. Збільшення обсягів закупівлі та переробки сировини щонайменше на 25% протягом строку реалізації проекту.
  2. Не менше ніж 10 (не менш ніж 30 для сектору зернових та олійних культур) нових ММСП-партнерів постачальників сировини отримали надійні системні та довгострокові канали збуту за конкурентними цінами протягом першого року реалізації проекту.
  3. Збільшення продуктивності щонайменше на 25% протягом періоду реалізації проекту з подальшою динамікою росту в наступні роки.
  4. Розширення каналів та ринків збуту готової продукції переробки.

Програма USAID АГРО заохочує заявки від українських недержавних підприємств/компаній, які мають досвід та є переробниками сільськогосподарської продукції, мають потенціал та наміри розвитку/збільшення обсягів виробництва продуктів переробки для забезпечення внутрішнього ринку та експорту. Також виконавці проєктів повинні бути готовими співінвестувати у його реалізацію не менше 50% від загального бюджету проєкту.  

Завантажити повний опис технічного завдання можна за посиланням

Інформація для подання заявки 

  • до 21 жовтня 2024 року – зареєструватися на передзаявочний семінар, заповнивши форму за  посиланням 
  • 30 жовтня 2024 року з 11:00 до 13:00 години Програма USAID АГРО проведе додатковий передзаявочний онлайн-семінар 
  • до 18:00, 28 жовтня 2024 р.  – надіслати всі запитання щодо участі в конкурсі на ім’я Олександра Прошкіна, Керівника відділу субгрантів і контрактів на електронну адресу agro.subawards@chemonics.com 
  • до 18:00, 20 листопада 2024 р. – кінцевий термін подачі заявок для розгляду в другому раунді. Програма АГРО продовжуватиме приймати концепції субгрантових проектів до 18:00 за Київським часом 30 червня 2025 року або до моменту вичерпання коштів.  

У будь-якій кореспонденції щодо цього конкурсу, будь ласка, вказуйте його номер: РПЗ-11

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ