Іран допомагає рф готувати операторів БпЛА, - зведення Генштабу

За матеріалами інтернет-видань 20.10.2022 272
На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі
        Слава Україні! Триває двісті тридцять дев'ята доба героїчного спротиву українського народу масштабному вторгненню рф.
Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, концентрує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, водночас не полишає спроб проведення наступальних дій у Бахмуті та Авдіївські напрямки.
Протягом доби підрозділи Сил оборони відбивали атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка, Луганської області; Бахмут, Бахмутське, Кліщівка, Красногорівка, Новомихайлівка, Невельське, Опитне та Мар'їнка Донецької області.
    Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних позицій та ліній на окремих напрямках та проводить повітряну розвідку. Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї війни, вона продовжує наносити удари по критичній інфраструктурі та домівках цивільного населення.
За добу ворог завдав одинадцять ракетних та двадцять вісім авіаударів, здійснив понад шістдесяти п'ять атак МЛРС.
Ворогом вражені понад двадцять п'ять населених пунктів. Це, зокрема, Бурштин у Івано-Франківській області, Ладижин у Вінницькій області, Зеленодольськ у Дніпропетровській області, Сіверськ, Слов'янськ та Терни в Донецькій області, Значкове у Запорізькій області, Давидів Брід у Херсонській. Для своїх злочинів окупанти використовували крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, ворог випустив понад десять безпілотних літальних апаратів Шахед-136 іранського виробництва, більше половини з яких – з території республіки білорусь.
       На Волинському, Полісському та Сіверському напрямках ситуація суттєво не змінилася.
Ворог обстрілював на інших напрямках:
на Слобожанському напрямку – з артилерії різних калібрів, в районах населених пунктів Гоптівка, Гряниківка, Колодязне, Красне, Огірцеве та Стрілеча Харківської області;
на Куп'янському та Лиманському напрямках – зі ствольної та ракетної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Першотравневе Харківської області; Ковалівка, Новогорівка, Новолюбівка Луганської області та Зарічне, Терни, Торське в Донецькій області;
на Бахмутському напрямку – з танків та артилерії, в районах Андріївка, Бахмутське, Білогорівка, Зеленопілля, Кліщівка, Курдюмівка, Північне, Майорськ, Нью-Йорк, Соледар та Яковлівка Донецької області;
на Авдіївському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Первомайське, Опитне, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка Донецької області.
Ворог не вів активних наступальних дій на Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Обстріляв у районах понад 20 населених пунктів уздовж всієї лінії зіткнення. Серед них Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Золота Нива Донецької області та Микільське, Оріхівське та Червоне Запорізької області.
Ворог продовжує встановлювати оборонні позиції на Південнобузькому напрямку. російський ворог обстрілює населені райони уздовж всієї лінії зіткнення, щоб стримати контрнаступ українських військ.
    За наявною інформацією, на тимчасово окуповану територію Луганської області прибуло підкріплення з числа мобілізованих осіб. Відзначаються численні випадки грабежів та мародерства. Можливо, що значна кількість зазначеного ув'язненого контингенту прибула з пенітенціарних місць.
     За попередньою інформацією, лідери Ірану та рф домовилися про відправку радників та інструкторів щодо використання ударних БПЛА на територію рф. Зокрема, відомо про навчання операторів існуючих БПЛА "Шахед-136" та перспективних БПЛА "Араш-2".
Велика ймовірність, що російські окупанти обстрілять цивільне населення Херсонської області. Таким чином, вранці 19 жовтня 2022 року, на тимчасово окупованій території надійшли повідомлення з закликами евакуації населення Нової Каховки, нібито у зв'язку з підготовкою обстрілів підрозділами ЗСУ  України.
За детальною інформацією, внаслідок ударів Сил оборони протягом останніх днів підтверджено пошкодження особового складу та техніки ворога - поранено до 150 військовослужбовців та близько 15 пунктів озброєння та військової техніки.
     За минулу добу сили протиповітряної оборони завдали десять ударів. Підтверджено поразку шести областей концентрації озброєння та військової техніки, а також чотирьох позицій зенітних ракетних систем противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили шість крилатих ракет, один гелікоптер Ка-52 та шістнадцять БПЛА, з них чотирнадцять іранське виробництво.
Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили три точки управління, шість областей концентрації живої сили, озброєння та військової техніки, один склад боєприпасів, станцію електронної війни та ще шість важливих об'єктів, включаючи міст понтонний перехід.
Працюємо заради перемоги! Віримо в ЗСУ! Слава Україні!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ