Івана Шулика удостоїли звання Почесний громадянин міста Дніпро

За матеріалами інтернет-видань 27.01.2022 871
Громадсько-політичний діяч Іван Шулик посмертно став почесним громадянином Дніпра

Учора в Дніпрі визнали заслуги відомого борця з тоталітарним режимом. Звання «Почесний громадянин міста Дніпро» присвоїли громадсько-політичному діячеві, театральному художнику, уродженцю Петриківки  Івану Шулику (посметрно) під час 15-ї чергової сесії міської ради.

Іван Шулик був активістом проукраїнського руху в Дніпрі ще у 80-ті роки, очолював обласний осередок «Народного руху України», а згодом Української народної партії. Саме він в 1990-му встановлював перший синьо-жовтий прапор у Дніпрі й голодував під міською радою, вимагаючи припинити переслідування українських організацій. І був активним учасником подій Майдану 2004 року та Революції Гідності (2013-2014).

Прикметно, що саме Івану Шулику повсталі в'язні тюрми в Дніпрі в 90-х роках довірили представляти свої інтереси на перемовинах із владою для припинення заворушень. Із цією місією він справився на "відмінно". Ініціативу  присвоєння звання Почесного громадянина міста ще за життя політика висловили ряд громадських організацій і діячів, зокрема Іван Дремлюга, Андрій Денисенко, Анатолій Сокоринський, Леся Степовичка, Віктор Таратушка.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ