Із мікрозелені - заморожений сік: нова фермерська ідея втілюється на Прикарпатті
Власник «Micro Green Прикарпаття» Володимир Мироненко запустив переробку паростків мікрозелені пшениці (мікрогрін) на зелений сік — вітграс. Про це пише SEEDS.
Зазначається, що таким чином збільшується термін придатності мікрозелені. Адже вона придатна до споживання мінімум тиждень -два, а потім переростає. Тому вирішили зелень переробляти на сік і заморожувати.
За словами Володимира Мироненка, у концентраті соку містяться усі корисні вітаміни: 30 мл вітграсу замінює 1,5 кг овочів та фруктів на день. Його можна додавати в інші соки.
Підприємство при такій переробці може задовольнити 1100 клієнтів щомісяця. Втім, цей напрямок знаходиться в тіньовому ринку, всі працюють через соцмережі, а в ритейлі місце для вітграсу вільне.
На думку переробника, цей суперфуд стане до вподоби вибагливим гурманам, адже містить 400 живих ферментів та 95 необхідних людині мікро- та макроелементів, і рекордно високу концентрацію хлорофілу – 70%.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я