Із мікрозелені - заморожений сік: нова фермерська ідея втілюється на Прикарпатті

За матеріалами інтернет-видань 29.02.2024 376
Із мікрозелені - заморожений сік: нова фермерська ідея втілюється на Прикарпатті

Власник «Micro Green Прикарпаття» Володимир Мироненко запустив переробку паростків мікрозелені пшениці (мікрогрін) на зелений сік — вітграс. Про це  пише SEEDS.
Зазначається, що таким чином збільшується термін придатності мікрозелені. Адже вона придатна до споживання мінімум тиждень -два, а потім переростає. Тому вирішили зелень переробляти на сік і заморожувати.
За словами Володимира Мироненка,  у концентраті  соку містяться усі корисні вітаміни: 30 мл вітграсу замінює 1,5 кг овочів та фруктів на день. Його можна додавати в інші соки.
Підприємство при такій переробці може задовольнити 1100 клієнтів щомісяця. Втім, цей напрямок знаходиться в тіньовому ринку,  всі працюють через соцмережі, а в ритейлі місце для вітграсу вільне.
На думку переробника, цей суперфуд  стане до вподоби вибагливим гурманам, адже містить 400 живих ферментів та 95 необхідних людині мікро- та макроелементів, і рекордно високу концентрацію хлорофілу – 70%.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ