У Донеччині окупанти знищили близько 500 тонн зерна, підготовленого для посівної

За матеріалами інтернет-видань 29.02.2024 367
У Донеччині окупанти знищили близько 500 тонн зерна, підготовленого для посівної

Як зазначив Артем Чаган, директор Департаменту агропромислового розвитку Донецької ОВА, одне з передових сільськогосподарських підприємств області ворог атакував вночі шахедами і завдав удару по майстерні, гаражу, складах.
Внаслідок атаки зруйновано тік, пошкоджено сільськогосподарську техніку, зіпсовано 480 тонн насіння зернових культур, яке підприємство підготувало для посівної. За час війни підприємство постраждало від обстрілів вже втретє.

"З початку війни в області пошкоджено майно 337 сільськогосподарських підприємств. Це — рослинницькі, тваринницькі, переробні, хлібопекарські підприємства, елеватори.
За попередніми розрахунками, сума завданих збитків вже склала 4,4 мільярди гривень. Втрати включають руйнування господарських приміщень, пошкодження або знищення техніки, загибель тварин та птиці.
Внаслідок бойових дій загинуло понад 1,2 млн. голів птиці, 25,1 тис. свиней, 1200 корів, 600 овець, 3 тис. кролів. Пошкоджено або знищено 3,5 тис. одиниць техніки та обладнання", - повідомив Артем Чаган.

Він додав, що аграріям Донеччинни  - честь і хвала, бо попри понесені втрати та збитки, вони не опускають рук та готуються до весняної посівної.

Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА

 

 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ